Om Scanner Sverige

Välkommen till Scanner Sverige, en webbplats för dig som älskar allt med radio, scanner, SDR, frekvenser, amatörradio och mycket mer! Scanner Sverige startades i april 2023 som en hobby för mig, Thomas, och jag är ensam om att driva sidan. Mitt mål är att skapa en plattform där likasinnade entusiaster kan dela sina erfarenheter, kunskaper och upptäckter inom denna fascinerande värld.

Jag blev nyligen 50 år och har haft ett brinnande intresse för radio och frekvenser sedan jag var liten. Som liten älskade jag att hitta nya frekvenser och signaler att lyssna på. Även att ta emot alla TV-kanaler via parabol och liknande, flest kanaler vinner! Med tiden har vissa frekvenser, som de för polis, ambulans och brandkår, blivit mindre tillgängliga för allmänheten. Men som tur är finns det fortfarande mycket intressant att utforska! Pocsag, sensorer, väderstationer, flygkommunikation och mycket annat kan avkodas med en SDR-mottagare, och här samlas vi för att hjälpa varandra att navigera i denna tekniska värld.

På Scanner Sverige kommer jag att publicera frekvenslistor, nyheter, länkar och tips, samt blogginlägg om aktuella händelser och trender inom radio och frekvenser. Jag har också planer på att bygga ett forum där våra medlemmar kan utbyta erfarenheter, ställa frågor och hjälpa varandra. Jag hoppas även kunna skapa en YouTube-kanal med instruktionsvideor, recensioner och mycket mer.

Eftersom Scanner Sverige är en hobby för mig, uppdateras sidan när tid och lust finnes. Jag vill att Scanner Sverige ska vara en plats där nybörjare och erfarna radioentusiaster kan känna sig välkomna och få stöd. Jag tror på att bygga en stark gemenskap där alla kan lära sig och dela med sig av sina insikter och upplevelser.

Jag tar gärna emot tips och förslag, och om någon är intresserad av att hjälpa till med att driva sidan eller skapa bra innehåll, är det bara att höra av sig till mig. Jag hoppas att du kommer att trivas här på Scanner Sverige och bli en del av vår växande gemenskap.

Om du har några frågor, förslag eller vill dela med dig av din egen kunskap, tveka inte att kontakta mig. Jag ser fram emot att höra från dig och önskar dig lycka till på din resa in i den spännande världen av radio och frekvenser!

Bästa hälsningar, Thomas, grundare och ensam drivande kraft bakom ScannerSverige.se

admin@scannersverige.se

Scanner Antenn
Disconeantenn
Allt du vill veta om DAB

Allt du behöver veta om DAB Radio

Digital Audio Broadcasting (DAB) – Framtidens Radio Välkommen till en värld där radio möter digital teknik. Denna artikel utforskar Digital Audio Broadcasting (DAB), en innovativ

Läs mer »

scannersverige.se